QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Během víkendu odebrala policie několika hříšníkům řidičské průkazy

24.11.2020 13:16

Během víkendu policisté prováděli běžné preventivní silniční kontroly na plzeňských silnicích. Policisté u některých řidičů následně zjistili, že porušili zákon. 

ilustrační foto_QAP foto (16)

Od 20. listopadu do 22. listopadu prováděli plzeňští policisté běžné preventivní silniční kontroly, a to na silnicích krajského města. "Při těchto preventivních kontrolách policisté zjistili celkem u 5 řidičů porušení zákona. Jednalo se zejména o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky (alkohol 3x - 0,36, 1,67 a 2,14 prom. alkoholu v dechu a užití OPL 2x - amfetamin, metamfetamin a pozitivní výsledek na THC," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

V dalším případě došlo k maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. "Řidič byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která následně zjistila, že 19letý mladík má soudním rozhodnutím uložen trest, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel," dodala Veronika Hokrová.

Na místě byl všem hříšníkům ve věku 41, 43, 48 a 60 let, kteří měli pozitivní dechové zkoušky na alkohol nebo pozitivní orientační test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek (v jednom případě obojí), odebrán jejich řidičský průkaz a dáno potvrzení o jeho zadržení. 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24