QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bentley vede 1:0 na sety. V Česku úspěšně poráží Rolls-Royce

18.08.2022 15:06

Bentley a Rolls-Royce nejsou soupeři jen ve Velké Británii, ale i na české automobilové scéně. V tuzemsku však mladší bratr už několik let úspěšně poráží anglického velikána. Proč jsou mezi Čechy vozy Bentley oblíbenější?

Bentley_komerční_Pixabay

Vozů Bentley je v ČR dvakrát víc

Podle dat Svazu dovozců automobilů je značka Bentley v českých končinách dlouhodobě oblíbenější. V loňském roce se po českých silnicích prohánělo přes 600 vozů Bentley. Automobilů značky Rolls-Royce mezitím u nás bylo jen něco málo přes 300.

Násobně větší obliba Bentley je patrná i ze statistiky prodejů. Zatímco v roce 2020 si čeští řidiči zaregistrovali pouhých 19 vozů Rolls-Royce, Bentley se k nám dostalo v počtu 56 kusů.

Češi koukají na cenu

Ačkoliv mají Rolls-Royce a Bentley společnou nejen historii, ale i podobu, najde se mezi nimi několik podstatných rozdílů. Jedním z nich je cena.

Navzdory tomu, že jde v obou případech o luxusní automobilové značky, se Bentley nachází ve výrazně jiné cenové kategorii než konkurenční Rolls-Royce. Nové modely z řady Bentley Bentayga můžete pořídit už od 3,6 milionu korun českých a stále oblíbený Continental GT pak za přibližně 4,6 milionu. Na nákup SUV Cullinan z dílny Rolls-Royce si už ale musíte připravit minimálně 8 milionů korun.

Zajímavost: Toužíte po luxusním voze, ale výše zmíněné částky jsou pro vás stále astronomické? Nezoufejte. Ojeté Bentley seženete už od tři čtvrtě milionu.

Ochuzeni nebudete

I s nižší cenou je cílem Bentley vyrábět ty nejkvalitnější a nejvýkonnější vozy na světě. Toto poslání určil zakladatel společnosti, když v roce 1919 prohlásil, že hodlá „vytvořit dobrý vůz, rychlý vůz, nejlepší ve své třídě“. Pro maximální komfort a požitek z jízdy si navíc každý řidič může přizpůsobit automobil Bentley k obrazu svému. Stačí si vybrat z nepřeberného množství laků, kůží nebo materiálů tvořících palubní desku a máte jedinečné Bentley jen pro sebe.

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24