Beseda už nabízí vstupenky na nic. Kino míří za diváky domů

07.04.2020 8:15

Kultura je v karanténě a bojuje o přežití. Plzeňská Měšťanská beseda se proto zapojila do festivalu NIC 2020. Žádá tak o podporu nákupem virtuální vstupenky.

2

Měšťanská beseda je kvůli koronavirovým opatřením od 10. března uzavřená. Jen během března a dubna se neuskuteční téměř stovka akcí, na které už bylo prodáno bezmála 10 tisíc vstupenek.

"Abychom ustáli současné nesmírně náročné období, o kterém zatím nikdo nevíme, kdy skončí, rozhodli jsme se zapojit do pomyslného festivalu NIC 2020,“ řekl Ivan Jáchim, jednatel společnosti Měšťanská beseda Plzeň. "Nabízíme vstupenky na nic, protože víc momentálně uspořádat nemůžeme. Slibujeme, že koupí vstupenky podpoříte budoucí dění v Měšťanské besedě, a věříme, že se tu budeme moci opět setkávat u kultury, tak jak jste ji dosud znali a měli rádi.“

Projekt NIC 2020 spustil prodejní systém GoOut, jehož prostřednictvím Měšťanská beseda prodává vstupenky. "Ve virtuálním sále si lidé mohou vybrat vstupenku v ceně od 20 až do 5000 korun podle toho, jakou částkou chtějí podpořit Měšťanskou besedu v období, kdy nemůže normálně fungovat,“ vysvětlila Hana Kulawiaková z Měšťanské besedy. Vstupenky jsou k zakoupení až do 1. května 2020 na webu Měšťanské besedy nebo systému GoOut.

Ani Kino Beseda se nevzdává, a protože nemůže promítat v kinosále, rozhodlo se přijít s filmovým programem za diváky domů. Díky projektu #vašekino Asociace provozovatelů kin se od úterý 7. dubna stane dočasným virtuálním kinem v obýváku svých diváků. Ti se tak spolu s diváky dalších asi 90 kin napříč celou ČR sejdou ve velkém virtuálním sále u filmů z domácí i světové produkce, které teď nemůžou běžet na velkém plátně. "Chceme, aby naši diváci věděli, že na ně nezapomínáme a že jsme s nimi, i když teď nemůžou přijít k nám do kina,“ řekl Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. "Budeme moc rádi, když pozvou kino k sobě domů, a tím nás podpoří.“

Vstupenky do virtuálního kina se dají zakoupit online stejným způsobem jako vstupenky do Kina Beseda a stojí 70 korun. Předprodej končí vždy hodinu před začátkem projekce. Pro vstup do virtuálního sálu divák potřebuje číslo vstupenky, která mu přišla při nákupu e-mailem. Ten zadá na stránkách www.vasekino.cz, a získá tak přístup k filmu, který může sledovat na více zařízeních – počítači, tabletu nebo v televizi.

Cílem je přiblížit filmový zážitek co nejvíce tomu z kina. Projekce začíná v přesný čas, film nelze zastavit ani vrátit. 

Informace o programu  jsou aktualizovány na webových stránkách www.mestanskabeseda.cz a na Facebooku Měšťanské besedy.

FOTO: Měšťanská beseda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24