QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bezdomovec nedodržel při covidu izolaci, hrozí mu 8 let za mřížemi

03.08.2021 7:57

Za tzv. šíření nakažlivé lidské nemoci, v tomto případě covidu-19, hrozí mladému bezdomovci z Plzně až osmiletý trest odnětí svobody. Nakažený bezdomovec tehdy utekl z karanténního zařízení.

covid-19-5073811_1920

Jen necelé 4 dny vydržel v izolaci nakažený bezdomovec covidem-19 letos v březnu. Utekl z karanténního zařízení na Doubravce, policisté po něm pátrali a umístili ho zpět do izolace. Teď mu hrozí trest za šíření nemoci.

Letos v březnu utekli z karanténního zařízení v Plzni na Doubravce dva mladí bezdomovci ve věku 28 a 30 let. Jeden se stále nenašel.

"I přesto, že byli o svém zdravotním stavu informováni, porušili povinnost vyplývající z izolace a plynoucí z takového výsledku testu. Plzeňští policisté začali po mužích okamžitě pátrat. Dvacetiosmiletého muže vypátrali po necelých pěti dnech v Plzni a převezli ho do karanténního zařízení, kde byl umístěn po zbytek izolace. Po druhém muži policisté dále pátrají," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Muž je nyní obviněn. Skutek se navíc stal v době nouzového stavu, kdy platí vyšší tresty.

"Plzeňští kriminalisté 28letého muže z Plzně obvinili ze spáchání zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci a případem se dále zabývají. Za tento skutek mu v případě pravomocného odsouzení může hrozit až osmiletý trest odnětí svobody," dodala Horková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24