Bezpečnost v Radčicích ohlídají kamery. Pod dohledem bude i centrum obvodu

01.11.2018 14:53

Kamerový systém v Plzni se zase rozšíří. Město získalo dotaci na pořízení nových kamer pro obvod Radčice. Kamera bude hlídat i dění v centru obvodu.

FOTO_Magitrát města Plzně

Plzeň uspěla s žádostí o dotaci na Ministerstvu vnitra České republiky, získá 530 tisíc korun na rozšíření kamerového systému v sedmém městském obvodě, tedy v Plzni — Radčicích. 

Celkové náklady na projekt jsou 639 tisíc korun, peníze mimo dotaci poskytne město z rozpočtu svého odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení. Přijetí dotace schválila Rada města Plzně.

"Jedná se o dvě kamery, které budou umístěny konkrétně v lokalitách Na Jívách, zastávce městské hromadné dopravy a na Radčické návsi. Místa sledovaná těmito kamerami jsou nejfrekventovanějšími částmi obce. Jsou situovány v prostoru zastávek MHD, neboť se zde pohybuje velký počet cestujících. Část cestujících je z řad agenturních, sezónních pracovníků zaměstnaných v průmyslových podnicích. Dalším aspektem je blízkost dvou restauračních zařízení, jejichž návštěvníci mohou být původci protiprávního jednání,“ přiblížil primátor Martin Zrzavecký.

Kamery budou instalovány na stávajících sloupech veřejného osvětlení. Investiční dotace byla poskytnuta z programu Podpory prevence kriminality na rok 2018 Ministerstva vnitra České republiky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24