Bilance víkendu: deset dopravních nehod se zraněním - FOTKY

05.08.2019 12:34

Od pátku do neděle se napříč regionem vydatně bouralo. Ve dvou případech museli zaklíněné osoby z vozidel vyprošťovat hasiči. Bohužel se tentokrát nehody neobešly bez ztráty na životě.

ViewImage (2)
ViewImage (2)ViewImage (1)ViewImage (3)ViewImage

První srpnový víkend byl ve znamení nehod! Od pátku do neděle vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji k deseti dopravním nehodám, které se neobešly bez zranění. Pro představu přinášíme několik případů.

Pátek 2. srpna

V Klatovech v Čechově ulici řešili hasiči dopoledne po 9:30 hod. srážku motocyklu a osobního automobilu. Mladý motorkář byl s lehkým zraněním předán zdravotnické záchranné službě. Hasiči zajistili místo události a po zdokumentování PČR provedli úklid komunikace. O nehodě jsme informovali zde.

Sobota 3. srpna

K dopravní nehodě jednoho osobního automobilu došlo v sobotu 3. srpna na 136. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. "Vozidlo se nacházelo mimo komunikaci. Hasiči vyprostili jednu zraněnou osobu. Druhou zraněnou osobu nebylo třeba vyprošťovat. Dálnice byla v místě nehody po dobu zásahu neprůjezdná. Hasiči zajistili plochu pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby, který transportoval jednu ze zraněných osob. Druhá byla převezena do nemocničního zařízení pozemní cestou," uvedl k zásahu hasičů mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar. Další informace jsme přinesli zde.

Neděle 4. srpna

Dopravní nehoda se zraněním se stala v půl čtvrté odpoledne nedaleko Smolovského rybníku. Střetly se zde dva osobní vozy. "Jednu nezletilou osobu transportovala s lehkým zraněním zdravotnická záchranná služba. Hasiči jí před transportem věnovali plyšového dráčka. V průběhu řešení dopravní nehody si řidič jednoho z vozidel stěžoval na bolest hlavy a spolujezdkyně z druhého vozidla na bolest břicha. Na místo byla tedy povolána další posádka zdravotnické záchranné služby, která oba odvezla do nemocničního zařízení. Hasiči dále zlikvidovali únik provozních kapalin a provedli úklid vozovky," řekl Petr Poncar.

K tragické dopravní nehodě došlo tentýž den u Dolní Lhoty na Klatovsku. Po sedmé hodině večer tu došlo ke srážce dvou osobních automobilů. "Celkem byly zraněny čtyři osoby. Jednu ze zraněných osob hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. U jedné ze zraněných osob lékař konstatoval exitus. Hasiči spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou při ošetření osob, zajistili místo události, řídili dopravu a následně provedli úklid komunikace," sdělil mluvčí hasičů Petr Poncar. Informovali jsme zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24