QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Bitvu v Litvínově rozhodly až nájezdy. Bonusový bod patří indiánům

07.12.2018 20:06     07.12.2018 21:39

Úspěšný návrat do naší extraligy má za sebou Jan Kovář. V Litvínově rozhodl svým nájezdem o vítězství Plzně.

Indiáni vyhráli v 25. extraligovém kole v Litvínově 2:1 po samostatných nájezdech.  Navrátilec ze zámoří Jan Kovář se blýskl vítězným gólem.

Kovář se dostal do velké šance už v první třetině, ale jeho střelu vychytal brankář Janus. Na druhé straně zlikvidoval pokus o zakončení Jurčíka gólman Milčakov. Fanoušci na severu Čech viděli ještě několik šancí, gól ale nepadl.

Dramatický duel nabídl i v druhé dvacetiminutovce celou řadu pokusů o zakončení, ale brankáři své týmy vždy podrželi.

Na první branku si museli diváci počkat do 44. minuty, kdy se prosadil po Kratěnově střele Němec.  Z brejku v oslabení pak vyrovnal Gerhát. Utkání dospělo do prodloužení a poté do nájezdů. V těch se nakonec díky gólu Kováře radovala Škodovka.

"Myslím, že kluci odvedli v současné době maximum, nejsme úplně v herní pohodě. Trochu nás mrzí inkasovaná branka, i přestože Litvínov měl šance. Šance byly na obou stranách, ale mrzí nás ta situace v naší přesilovce, pár minut před koncem. Pro mě je teda trochu překvapení, že jsme vyhráli trestné střílení, když znám kvalitu litvínovských útočníků. Takže bod navíc je pro nás super," okomentoval zápas trenér indiánů Jiří Hanzlík.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, J. Kloz, Jurčík.

Plzeň: Milčakov - Čerešňák, Kvasnička, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Pulpán - Indrák, Jan Kovář, Stach - V. Němec, Kratěna, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24