QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bleskové dopadení! Dva cizinci ukradli ženě 100 tisíc z auta

03.08.2022 20:27

Bleskovou akci mají za sebou policisté na Plzeňsku. Po zlodějích, kteří odcizili 100 tisíc korun z vozidla jedné ženě v Plzni na Slovanech, pátralo několik policejních hlídek.

Technopochod Plzeň 2016 (47)

"Několik policejních hlídek rozjelo pátrání po osobním vozidle, jehož osádka odcizila finanční hotovost ve výši 100 000 korun z vozidla. Výbornou spoluprací všech zapojených policejních složek bylo vozidlo do 35 minut vypátráno i s podezřelými muži a odcizenou finanční hotovostí," potvrzuje tisková mluvčí policie Veronika Hokrová.

Ke krádeži došlo v úterý 2. srpna v Plzni na Slovanech. Žena měla v autě 100 tisíc korun které před tím vybrala. "Poškozená žena si měla nejprve vybrat finanční hotovost ve výši 100 tisíc korun, následně nasedla do svého vozidla a jela směrem na Slovany. Vše prozatím nasvědčuje tomu, že si výběru finanční hotovosti všimli dva podezřelí muži, kteří ženu začali sledovat. Poškozená po chvíli s vozidlem zastavila v městské části Slovany," popisuje dále mluvčí policie.

Jeden z mužů, kteří ženu pronásledovali, vyběhl, rozbil sklo u dveří vozu a ukradl ženě kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi. "Poté nastoupil zpět do auta, se kterým na místo podezřelí muži přijeli, a z místa události odjeli," dodává policejní mluvčí.

Do pátrání se ihned po oznámení zapojilo více jak deset policejních hlídek z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje včetně policistů z dálničního oddělení Svojkovice. "Kolegům se po velmi krátké chvíli podařilo zjistit registrační značku vozidla a lokalizovat jeho pohyb na Rokycansku. Svojkovickým policistům se podařilo vozidlo i s podezřelými osobami do 35 minut od oznámení vypátrat, a to na účelové komunikaci nedaleko sjezdu z dálnice D5 u obce Mýto," popisuje Veronika Hokrová.

Policie zloděje zadržela a umístila do policejní cely. Jednalo se o dva cizince.

"Výborná a rychlá činnost všech zapojených policejních hlídek, včetně jejich koordinace z integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, dovedla policisty k bleskovému dopadení podezřelých osob z trestné činnosti," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24