QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bolest a stres? Zkuste kraniosakrální terapii! FOTKY!

25.05.2018 10:05

Někdy nám život naloží hodně a protože zdraví jde ruku v ruce s myslí a podvědomím, najednou onemocníme i třeba jen díky velké zátěži a stresu. To ale lze odbourat kraniosakrální terapií třeba ve Strašicích.

IMG_1215
IMG_1215IMG_1211IMG_1222IMG_1239IMG_1227IMG_1252

Ve Strašicích žije Radka Tomášková, která se věnuje kraniosakrální terapii a lymfatickým masážím. K tomuto poslání ji dovedla vážná nemoc přítele a časem zjistila, že podobným způsobem lze pomoci i ostatním. Dnes je vyhledávanou specialistkou a soustavně pracuje na dalších projektech zlepšování služeb.
Více se o jednačtyřicetileté Radce dočtete v následujících řádcích. 


Radko, co je to vlastně kraniosakrální terapie?
Je to vlastně taková kombinace několika metod. Jde o energetickou masáž s léčebnými  i preventivními účinky, při které dochází k celkovému uvolnění těla i mysli a zároveň posiluje imunitní systém a detoxikuje organismus. V zahraničí se tato léčba velice běžně užívá, u nás je brána spíše jako alternativní medicína.


K čemu je tato léčba vhodná?
Je to relaxační metoda, takže hlavně uvolňuje a pomáhá při fyzických i psychických potížích. Pomáhá třeba při bolestech hlavy, při různých zánětech v těle, chronických nemocech, ale třeba i při bolestech zad a páteře. Odbourává psychomasotické potíže, deprese, stres a tak dále. Je toho mnoho, nač léčba působí.


Co musí zájemce mít s sebou na schůzku?
Vlastně nic. Přijde ke mně do relaxační místnosti, kde bude sám, a bude se mu plně věnovat. Nejdříve zjistím jeho potíže a pak doporučím možnost pomoci. Někomu spíše pomůže lymfatická masáž, jinému zase jiný druh, dá se užít mnoho alternativ. Důležité je, aby se člověk uvolnil a otevřel.


Člověk se má uvolnit a má třeba i otevřít soukromí?
Tak, je to část úspěchu, pokud to udělá. Spousta zdravotních potíží začíná v hlavě. Pokud se člověk otevře, všechna moje síla mu více pomůže. A rozhodně se nemusí bát, že by se jeho starosti někdo dozvěděl. Kladů důraz na utajení informací i jmen, takže se nikdo nemusí bát, že by došlo k úniku informací.


Co Vám tato práce přináší?
Je to i uvolnění pro mě. Mám radost, když vidím, jak se uvolní emoce a celé tělo, když pacient pozná, že je potřeba nemyslet jen na tělesnou a psychickou bolest, ale že jsi odbourat nejenom chemií a razantní léčbou. Spousta zdravotních potíží začíná stresem a soukromými problémy. Lidé to v sobě dusí a pak si tím vyvolají zdravotní problémy. A začne kolotoč, takový bludný kruh, ve kterém se pořád točíme. Ale to je právě to, co já umím otevřít. A pak mám  velkou radost, když mi někdo děkuje a je spokojený. Pro mě je to vlastně ta největší cena.


Proč jste to začala dělat?
Mám přítele, který je dlouhodobě nemocný. Každá nemoc přinese i psychické potíže, vždy to buď začne psychikou nebo celkovým napadením organismu. Musela jsem ho podržet psychicky a začala jsem hledat alternativní pomoc. A byl to dobrý nápad, pomáhá to a tak jsem časem pomáhala známým a pak už jsem si řekla, že to vlastně mohu dělat i pro další lidi.


Kde Vás lidé najdou?
Mám zázemí ve Strašicích v bývalém objektu kasáren, bývala tam čajovna. Ale je nutno se objednat na tel: 735 093 060

 

Foto a video : Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24