QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bolevec, Třemošnou, Zruč a Bílou Horu propojí nová autobusová linka

11.06.2020 13:30

Město Třemošná a obec Zruč oslovily PMDP s žádostí o zajištění autobusové linky. Trasu linky teď schválili plzeňští radní. Bude mít číslo 58. Kdy vyjede poprvé?

autobus-30
1

"Od 1. září 2020 jsme souhlasili se zřízením nové autobusové linky č. 58 z Bolevce přes Třemošnou a Zruč na Bílou Horu. Provoz linky je prozatím předpokládán ve zkušebním provozu do 22. prosince 2020. Následně budou objednatelé, tedy město Třemošná a obec Zruč, využití linky vyhodnocovat. Provoz spojů budou hradit obce a tím nedojde k navýšení dopravního výkonu objednávaného městem Plzní. Nedojde ani k nežádoucímu souběhu spojů s ostatními linkami MHD ani veřejnou dopravou. Finální rozhodnutí o zahájení provozu je na straně obcí Třemošná a Zruč, Senec,“ popsal náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Linka č. 58 vyjede z konečné tramvaje jedničky v Plzni – Bolevci přes Tachovskou a Plaskou ulici, najede na silnici I/27 do Třemošné, bude dál pokračovat do Zruče – Sence a po silnici druhé třídy do ulice 28. října na Bílé Hoře. V Plzni mohou cestující využít zastávky Bolevec a Bílá Hora.

FOTO: ilustrační, MAPA: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24