QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Borský park i pro pejsky! Psí louka se nachází poblíž Heyrovského ulice - FOTKY

10.06.2021 9:55

První psí louka na území Městského obvodu Plzeň 3 určená pro potřeby psů i jejich pánů je uvedena do provozu. Další louka pro psy by měla vzniknout v Zadních Skvrňanech.

DSC06477
DSC06477DSC06503DSC06504DSC06505DSC06518DSC06625

Louka se nachází v okrajové části Borského parku poblíž Heyrovského ulice a byla vybudována tak, aby se citlivě začlenila do stávající zeleně. Místo nabízí řadu herních a agility prvků vyrobených z akátového dřeva, které pejskům nabídnou vyžití a realizaci. „Louce jsme se snažili zachovat její přírodní charakter, který doplňuje původní remízek,“ říká Petr Baloun. „Kromě pejsků, kteří zde mají svá místa s herními prvky a také pro značkování, jsme rovněž mysleli i na jejich pány, pro které zde máme připravené zázemí se stolem a lavičkami, aby si mohli případně odpočinout, popovídat a vyměnit si zkušenosti,“ dodává.

Oplocení z 3D plotových panelů a zabezpečený vstup zdvojenou jednokřídlou brankou zamezuje nežádoucímu útěku psů. Také moderní osvětlení prostoru s regulovatelnou intenzitou poskytuje majitelům psů přehled o svých čtyřnohých miláčcích. „Psi jsou trvalou součástí našeho života a také oni si zaslouží mít svoje místa pro hraní a setkávání se se svými kamarády. A že jich není zrovna málo svědčí záznam z naší evidence, kde je jich zapsáno více než tři tisíce. Proto chceme ještě letos zúročit zkušenosti z provozu této psí louky při budování další v Zadních Skvrňanech,“ uzavírá Petr Baloun.

Foto: UMO 3

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24