QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Borský park obsadily stovky psů - FOTO

21.09.2021 19:00

Desátý ročník akce Psí den v Borském parku přilákal stovky pejsků nejrůznějších ras, a pochopitelně dorazili i jejich páníčkové. Pro obě skupiny byly připraveny nejrůznější aktivity a soutěže. 

Pes1
Pes1DSC_8303Pes4Pes7Pes8

Psí den už se stal tradiční akcí, kterou pořádá městský obvod Plzeň 3. Tentokrát se uskutečnil v sobotu 18. září a vydařilo se i počasí, takže návštěvnost byla obrovská. 

„Jsme rádi, že se všichni dobře baví a že přišlo tolik nadšených pejskařů se svými čtyřnohými parťáky. Bezpochyby je to největší psí akce v Plzeňském kraji,“ shoduje se vedení městského obvodu Plzeň 3.

Na samotné zahájení akce dorazil starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka a místostarosta Stanislav Šec. Později odpoledne v bloku věnovaném pejskům z útulku o svých zkušenostech právě s útulkáči pohovořil první místostarosta Petr Baloun. 

Během celého odpoledne si mohli pejsci vyzkoušet například wall climbing nebo šplh po stěně za zavěšeným peškem. Dlouhá fronta byla na coursing, kdy pes běží v ohraničeném prostoru za návnadou. Pro páníčky byla možnost vyzkoušet si canicross, tedy běh s pejskem, pod dohledem zkušené závodnice Páji Hrníčkové. Na pódiu se po celou dobu střídali nejrůznější hosté. Zajímavé povídání bylo třeba s cestovatelkou Luckou, která si říká „Holka s bucket listem“. O tom, jak probíhá výcvik asistenčních psů hovořili zástupci organizace Pomocné tlapky.

Vyvrcholením dne bylo vyhlášení výsledků soutěže o NEJ psa, do které se bylo možné během akce přihlásit. Porotu tvořili zástupci městského obvodu Plzeň 3, kteří vybrali následující vítěze:

Malá plemena

  1. Alena Baláková – malý knírač Baruška
  2. Barča Kobrčová – stafordšírský teriér Bacy
  3. Šárka Kotalíková – kříženec Štefi

Velká plemena

  1. Stefania Macková – border kolie Merlin
  2. Gréta Havlicová – afgánský chrt Aran
  3. Nella Samešová – maďarský ohař Kayla

Úplně na závěr se losovala tombola, kde byly jako hlavní ceny pobytové zájezdy: poukaz na ubytování v hotelu Rehavital v Jizerských horách a poukaz na ubytování v Penzionu Na Celnici v jižních Čechách.

 

Foto: MO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24