Brdským cyklobusem se letos svezly už stovky lidí – FOTKY

15.07.2020 13:30

Cyklobus, který se o víkendech vydává na trasu mezi Plzní a Příbrami, přepravil v této sezoně už 500 kol. Letos mohou cestující využít nové nástupní zastávky v Plzni.

Brdský cyklobus
Brdský cyklobusv_brdy_07mkmapasite_brdy2020

"Lidé přicházejí na chuť nově zařazeným zastávkám po Plzni. V Doubravce hojně využívají zastávku Stavební stroje, nejpopulárnější je tradičně Centrální autobusové nádraží (CAN) v Husově ulici a obyvatelé Bor přivítali zastávku na Chodském náměstí. Původní zastávky Slovany a rozcestí Černice mají také svoji stálou klientelu, stejně jako další zastávky po cestě do Brd resp. Příbrami,“ sděluje mluvčí ČSAD autobusy Plzeň Miroslav Slaný.

Další novinkou v letošním roce je upravený ceník jízdného. Cestující platící u řidiče bezhotovostně čipovou kartou ČSAD nebo z elektronické peněženky v Plzeňské kartě mají nově 15% slevu na jízdné i dovozné za kolo. Je zavedeno zpáteční jízdné se slevou 20 % a dále sleva 10 % pro držitele zákaznické karty COOP.

Brdský cyklobus jezdí na trase Plzeň – Příbram vždy v letní sezoně už 12 let. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně. Letošní sezona potrvá do 28. září.

Z Plzně ze zastávky Stavební stroje vyjíždí cyklobus v 7:25 hodin (z CANu v Husově ulici v 7:45) a jede přes Brdy až do Příbrami. Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov. Z Míšova zpět do Příbrami se vrací ve 13:15 hodin. Z Příbrami pak jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

"Cyklobusy nejsou určeny jen pro kolaře! Mohou je využít jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami autobusové linky,“ připomíná mluvčí.

FOTO, MAPA: ČSAD autobusy Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24