QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brlohy bezdomovců na Lochotíně vzali strážníci útokem - FOTKY

11.12.2018 11:58

Městská policie rozjela další kontroly nejrůznějších tábořišť bzdomovců v Plzni. Tentokrát vyrazili do terénu strážníci na Lochotíně a prošli hned několik vytipovaných lokalit.

PC100003
PC100003PC100011PC100014

S příchodem chladného počasí jsou kontroly tábořišť bezdomovců v Plzni pod větším dohledem strážníků. Na kontrolách spolupracuje městská policie v drtivé většině případů s vedeními jednotlivých obvodů. V tomto týdnu tak prošla kontrolou ležení lidí bez domova na území prvního plzeňského obvodu.

"Cílem této akce bylo především poučení osob bez domova o možných variantách sociální pomoci a řešení jejich krizové situace. Zastiženým osobám byla nabídnuta pomoc například při zřizování osobních dokladů a dalších různých žádostí o sociální dávky.  Sociální šetření proběhlo v lokalitě pod Sylvánem a dále u Třemošenského rybníka, rybníka Nováček," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

V jednotlivých tábořištích byly usídlení bezdomovci hned několika věkových generací. "Zkontrolováno bylo na těchto uvedených místech celkem 21 osob ve věku od 26 do 70 let," dodává mluvčí strážníků.

Kontroly tábořišť lidí bez přístřeší jsou v zimě intenzivnější i z důvodu rizika podchlazení nebo dokonce umrznutí. Ani takové případy nejsou v Plzni výjimkou.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24