QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Budoucí podoba Jiráskova náměstí se představí veřejnosti

14.05.2018 12:52

Jiráskovo náměstí v Plzni by se už v příštím roce mělo začít měnit. Zájemci se teď mohou seznámit s rozpracovaným návrhem architektů. Podívejte se na VIZUALIZACI!

1 (4)
1 (4)1 (1)1 (2)1 (3)1 (5)

O obnově Jiráskova náměstí v Plzně se mluví už řadu let. V současné době už je ale hotový projekt a podle původních předpokladů by se mohlo začít na jeho realizaci pracovat v průběhu příštího roku.

Ve čtvrtek 17. května od 16:30 bude přímo v parku na Jiráskově náměstí připravená prezentace dopracované verze návrh vítězným týmem re:architekti. Následovat bude diskuse s architekty, ale také zástupci města a obvodu. Součástí akce bude i rozsáhlá výstava k architektonickému řešení lokality.

Revitalizace za zhruba 100 milionů by mohla odstartovat v roce 2019...

Se zahájením stavebních a vegetačních úprav se počítá nejdříve v roce 2019. Otevření revitalizovaného náměstí pro veřejnost se plánuje v roce 2022.

Projekt obnovy Jiráskova náměstí a klášterní zahrady v Plzni, jehož předpokládané náklady se odhadují na 110 miliónů korun, spolufinancují Nadace Proměny Karla Komárka, městský obvod Plzeň 2 – Slovany a město Plzeň. Projekt je výsledkem širší partnerské spolupráce, na níž se významně podílejí spolek Pěstuj prostor, Klášter dominikánů Plzeň či Masarykova základní škola.

Zdroj vizualizace: re:architekti

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24