Budoucí podobu Rondelu představí město veřejnosti! Jednání proběhne na radnici

20.06.2019 12:59

O budoucí podobě Rondelu v Plzni rozhodlo v tomto týdnu zastupitelstvo města. Kruhový objezd na pilířích zmizí. Teď chce město studii představit veřejnosti.

190520_Rondel_vizualizace_Web_1

Přestavba nadúrovňové křižovatky Rondel v Plzni se v poslední době stala hodně diskutovaným tématem. Zastupitelstvo města v tomto týdnu rozhodlo, že kruhový objezd na mostních pilířích půjde k zemi. Vizualizace a studie je hotová, město ji nyní chce oficiálně představit veřejnosti.

Vybraná varianta počítá s úrovňovou komunikací se třemi dopravními pruhy v obou směrech. Některé z pruhů budou vyhrazeny pouze pro MHD. Tramvajová trať je vedená středem této komunikace, od které je oddělená travnatým pásem se stromy. Dopravu řídí tři světelné křižovatky, které zajistí plynulost dopravy ve všech směrech. Podél komunikace jsou navržené cyklostezky a chodníky pro pěší a aleje stromů.

Hned tak se ale k demolici a dalším rozsáhlým stavebním úpravám nepřistoupí. Celý obří dopravní zásah může být odstartovaný až po dokončení západní a severovýchodní části městského okruhu, tedy nejdříve v roce 2023.

Město už naplánovalo oficiální jednání s veřejností. To se odehraje ve středu 26. června od 17 hodin ve Sněmovním sále radnice na náměstí Republiky. Za vedení města budou na místě obyvatelům k dispozici technický náměstek primátora Pavel Šindelář a náměstek primátora pro dopravu Michal Vozobule.

FOTO: vizualizace, Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24