QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Budova u Seneckého rybníku přošla neskutečnou proměnou - FOTKY

20.02.2019 10:59

Až neuvěřitelnou proměnou prošla budova na hrázi Seneckého rybníku v Plzni. Z oprýskaného objektu se stal výstavní přírodní dům. To musíte vidět! Podívejte se na fotky!

po1
po1po2pred

Objekt, který se nachází na hrázi Seneckého rybníku, slouží zejména skautům a také jako lesní školka. V závěru loňského byla dokončená rozsáhlá rekonstrukce, která z chátrající budovy vykouzlila doslova výstavní přírodní dům.

Budovu využívá organizace Junák – český skaut, středisko Stopa Plzeň. Přízemí slouží jako lesní školka a nechybí ani různé klubovny nebo sklady. K dispozici je také kuchyně a různá sociální zařízení.

"Stavebními úpravami se využití nezměnilo. Stavebně došlo hlavně ke změně vnitřního schodiště a k redesignu fasády. S tím souviselo také zrušení falešné mansardy a narovnání střechy. V přízemí je objekt obohacen o zasklenou zimní zahradu. Toto rozšíření má vliv na tvar domu, mění se tím zastavěná plocha," popisuje Václav Franče ze správy veřejného statku města Plzně.

Stavební úpravou vznikla kvalitní základna pro volnočasové, výchovné a výukové aktivity dětí a mládeže. "V přízemí byla zřízena plnohodnotná školka a prostor pro setkávání různých spolků a sklady. V dalších patrech jsou učebny, herny a dílny pro různé spolky, především skauting. Objekt byl rozšířen a bylo vestavěno podkroví," dodává Václav Franče.

Nově opravený objekt by měl krom jiného sloužit i pro různé přednáškové programy. Při rekonstrukci byly použité jen přírodní materiály a má tak poukázat na ekologickou architekturu. Celkem vyšla přestavba ba víc jak 14 a půl milionu.

pred

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24