V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Buďte za hvězdu! Játrová pašitka s brandy a zeleným pepřem bude hitem

hlavní
1. 5. 2019 9:39

Chcete se blýsknout před návštěvou nebo překvapit rodinu lahůdkou? Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem vám zaručí jasný úspěch. Zdaleka není tak náročná, jak vypadá....

Na přípravu budete potřebovat:

500g drůbežích jater
200g másla
2 šalotky nebo 1 menší cibule
2 stroužky česneku
pár snítek čerstvého tymiánu
2PL naloženého zeleného pepře
4PL brandy
4PL smetany na šlehání
sůl a pepř
na zalití ještě kousek másla ( popř. sádla ) a na ozdobení tymián, červený a zelený pepř

Postup přípravy receptu:

Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.

Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka.

Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Necháme ztuhnout v lednici.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

 

MK
sdílet na facebook

Sezóna dýní je v plném proudu! S dýňovým dortem se před návštěvou blýsknete

Lifestyle
 čtení
20. 10. 2019 9:37

Dýně k podzimu už neodmyslitelně patří. Chcete překvapit? Vyzkoušejte lahodný dýňový dort s luxusním krémem. Rozhodně budete za hvězdu!

Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete

Lifestyle
 čtení
19. 10. 2019 13:59

Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Prodlužte si léto v lázních Therme Eins!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí