QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeká nás chladný týden, sněžení by se mohlo objevit i v nižších polohách

11.11.2019 7:01

Týden, který začíná svatým Martinem, přinese teploty jen do 10 stupňů a v noci bude i mrznout. Navíc se má objevit také sněžení, a to dokonce i v nižších polohách.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček

V pondělí bude zpočátku mlhavo, mlhy navíc mohou namrzat. Nízká oblačnost se někde udrží celý den. Jinak bude jasno až polojasno, k večeru ale bude přibývat oblačnost. Teploty se dostanou nejvýš mezi 5 až 9 stupňů, při celodenní nízké oblačnosti budou kolem 2 stupňů. 

V úterý nás čeká většinou zataženo, zpočátku místy a odpoledne od jihozápadu na celém území déšť. Později večer bude od středních poloh i sněžit. V noci klesnou teploty mezi 4 stupně až 0, přes den vystoupí mezi 4 až 8.

Středa bude ve znamení zatažené oblohy s občasným deštěm, sněžení by se mohlo objevit i v nižších polohách. Nejnižší noční teploty spadnou mezi 4 stupně až 0, nejvyšší denní vystoupeí jen mezi 2 až 6.

Se zataženou oblohou musíme počítat i ve čtvrtek. Ojediněle bude i pršet a vyskytnout se mohou i smíšené srážky nebo sněžení. V noci budou teploty mezi +1 až -3 stupni, přes den mezi 2 až 6.

Příliš se toho nezmění ani v pátek, kdy se očekává zataženo až oblačno s ojedinělým deštěm nebo mrholením. V nocu naměříme 6 až 2 stupně, přes den 6 až 10. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, místy déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, v západní polovině Čech kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, zpočátku na západě kolem 8 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24