QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celní razie na Folmavě. Celníci odhalili tisíce padělků - FOTKY

06.10.2021 11:57

Tisíce padělků na tržnici i v provozovnách odhalili celníci při razii na Folmavě. Celní správa zadržela více než 7 000 ks zboží, jde o kabelky, peněženky, pásky, ale i CD nebo DVD nosiče.

celni urad_PK
celni urad_PKcelni urad_PK_2celni urad_PK_4celni urad_PK_razie folmavacelni urad_PK_1

Razie proběhla na Folmavě v neděli 3. října. Plzeňští celníci se zaměřili na tržnice v katastru obce Folmava. Zadrželi zde téměř 7 tisíc kusů padělků.

"Celníci v civilním oděvu si vytipovali otevřený prodejní stánek, jehož součástí byl i přilehlý sklad, ze kterého prodejci nabízeli zboží pouze vybraným zákazníkům. Následně se ke kontrole připojili i uniformovaní celníci a zahájili kontrolu zaměřenou na dodržování práv duševního vlastnictví. Zadrženy byly padělky kožené galanterie (kabelky, peněženky, opasky) a dále pak CD a DVD nosiče. Prodejem tohoto zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující více než 160 milionů korun," informuje Marcela Kašparová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj

V posledních dnech se nejedná o jedinou úspěšnou akci celníků. Před několika dny zadrželi v šesti provozovnách více než 270 párů bot. "Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou převyšující 2,5 milionu korun. Kontroly proběhly v provozovnách v Plzni a na tržnicích v katastru obce Folmava. Zadržené zboží celníci převezli do skladů Celní správy ČR a následně bude zlikvidováno," informuje dále tisková mluvčí celního úřadu.

foto CÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24