QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čelní střet aut uzavřel dálnici D5. Zasahovaly všechny složky IZS - FOTKY

14.02.2019 13:54     14.02.2019 14:46

Vážná nehoda uzavřela ve čtvrtek odpoledne dálnici D5 u Rokycan. Při čelním střetu utrpěli zranění dva muži, jeden z nich byl do nemocnice přepraven v kritickém stavu.

1
12

Nehoda dvou osobních aut, ke které došlo na dálnici u Rokycan před druhou hodinou odpoledne, spustila pohotovost všem složkám integrovaného záchranného systému.

"K dopravní nehodě došlo na dálnici D5 nedaleko sjezdu na Rokycany v blízkosti čerpací stanice ve směru na Plzeň. Dvě osoby byly vyproštěny. Každá z jednoho vozidla," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar. 

"Došlo k čelnímu střetu vozidla Škoda Octavia a Peugeot. Dopravní nehoda se stala v levém jizdním pruhu směr Rozvadov," doplnila mluvčí policie Iveta Kořínková s tím, že dálnice musela být směrem od Prahy úplně uzavřená.

Záchranka povolala do akce také vrtulník. V péči zdravotníků skončili dva muži. "Z dopravní nehody zdravotnická záchranná služba transportovala staršího muže ve vážnem stavu s mnohočetnými poraněními do FN Plzeň na urgentní příjem. Z druhého automibilu muže, ročník 1993, v kritickém stavu se zajištěnými dýchacími cestami také do FN Plzeň na urgentní příjem," komentovala zásah mluvčí záchranky Mária Svobodová. 

FOTO: Policie ČR
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24