QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

„Cenné vítězství,“ říká o bronzu z republiky Klára Nováková ze Slavie

23.08.2018 18:44

Mladí tenisti z plzeňské TK Slavia Plzeň sklízí úspěchy. Mezi nimi i šestnáctiletá Klára Nováková, která se může nově pochlubit bronzem z republiky. Co říká Klára o zisku bronzu a kam se právě chystá?

Klára Nováková TK Slavia Plzeň (2)
Klára Nováková TK Slavia Plzeň (3)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (2)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (4)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (5)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (6)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (7)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (8)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (9)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (11)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (10)Klára Nováková TK Slavia Plzeň (1)Klára Nováková (2)Klára Nováková (1)Klára Nováková (3)Klára Nováková (5)

Mistrovství ČR – 91. Pardubická juniorka proběhla v srpnu a Klára z ní přivezla do Plzně cenný kov. „Měla na to i vyhrát, ale bohužel byla zraněná a před tímto turnajem celé 4 týdny nehrála. Takže z toho, že dokázala získat bronz, mám obrovskou radost,“ svěřila se Desanka Jovanovič Křížová, která Kláru poslední půl rok trénuje.

I pro sympatickou šestnáctiletou tenistku je kvůli předchozímu zranění bronz na republice do 18 let cennější. „Pro mě to bylo hodně velké, protože jsem dost bojovala se zraněním. Proto to pro mne bylo cennější vítězství. Jsem ráda, že jsem to odehrála v pořádku, jsem opravu hodně spokojená,“ prozradila Klára Nováková.

Klára Nováková TK Slavia Plzeň (9)

I když jí před důležitým turnajem chyběl měsíc tréninku, nepochybovala o sobě. „Já jsem tam jela vyhrát. To bych tam jinak nemusela jezdit,“ směje se Klára, která začala s tenisem v šesti letech v Plzni na Borech na Slavii. Jak sama skromně říká, nějaké ty cenné kovy z tenisu už nastřádala. Má jich doma ale opravdu hodně, včetně vítězství na mistrovství ČR do 14 let.

„Klára je obrovský talent, potřebuje spoustu práce na kurtu, ale bude fakt dobrá. Ale bez intenzivní práce se nemůžeme nikam dostat. A nejde to bez finanční podpory, takže bych chtěla poděkovat městu Plzeň i tenisovému klubu Slavia Plzeň za podporu,“ říká trenérka Desanka s tím, že o této sympatické studentce sportovního gymnázia v Plzni ještě uslyšíme: „Ona není jen v Česku, cestujeme, hraje ITF turnaje a myslím, že když bude zdravá, tak se do šesti měsíců dostane mezi sto holek na ITF.“

Právě další turnaje ITF má Klára Nováková před sebou. „V pátek odlétám do Srbska jezdit turnaje ITF, mezinárodní turnaje do 18 let, v září pak jedu Chorvatsko a pak mám naplánováno Maďarsko,“ prozrazuje své plány pro nejbližší dny Klárka.

foto: QAP.CZ, archiv Klára Nováková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24