Centrum Plzně ohlídá víc policistů i strážníků! Zaměří se na parky a sady

22.06.2018 7:02

Městská policie v Plzni spolu se státní policií posílí dohled v centru Plzně. Hlídky se zaměří zejména na sadový okruh. Problémy s bezdomovci a opilci se množí.

180621_MPol_Park_2

S příchodem teplého počasí se centrum Plzně a jeho parky staly jako tradičně cílem řady bezdomovců a opilců. Strážníci kvůli nim musí zasahovat v podstatě denně.

Město se proto ve spolupráci se státní policií rozhodlo zvýšit v rizikové lokalitě dohled. "Hlídky strážníků a policistů se zaměří na veřejný pořádek, dodržování městských vyhlášek, bezpečnost a pohodlí návštěvníků parků. Na zvýšeném dohledu se budou aktivně podílet psovodi. Samotná přítomnost hlídek v těchto místech by měla přispět ke snížení výskytu protiprávního jednání," informoval Magistrát města Plzně.

Tradičně největší problémy se vyskytují v okolí náměstí Republiky. Sadový okruh a zejména pak prostor mezi muzeem a hotelem Continental je podivnými existencemi doslova proslulý. "V létě při teplých slunečných dnech se totiž objevují v parcích osoby, které svým jednáním a chováním obtěžují ostatní občany, kteří si sem přišli odpočinout, nebo jen místem prochází. Ať už jde například o obtěžování žebráním nebo hlučně bavící se a popíjející omladinu, narušující pořádek či povalující se podnapilé," vysvětluje město důvod pro posílení dohledu.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24