QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Černé odpoledne pro motorkáře! Bouralo se v Plzni i u Borovna - FOTKY

09.10.2018 19:13

Ke kolizi motocyklu s osobním autem došlo v Plzni na Vinicích. Motorkáře ve velice vážném stavu dopravili záchranáři na emergency fakultní nemocnice.

4
534

Během dnešního podvečera se na křižovatce Guldenerovy a Železniční ulice v Plzni střetl teprve sedmnáctiletý motocyklista s osobním autem. Test na alkohol byl v obou případech negativní. Příčinu nehody zjišťuje policie. Jeden muž byl převezen na chirurgickou ambulanci fakultní nemocnice na Borech, druhého dopravili záchranáři po ošetřeni na urgentní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně. 

K další nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému na křižovatku Brněnské a Znojemské ulice na Vinicích. I tady došlo ke kolizi osobního auta a motorky, dvaačtyřicetiletý  motocyklista utrpěl velmi vážné zranění.

"Zraněný muž musel být napojen na umělou plicní ventilaci a ve velice vážném stavu byl převezen na Emergency Fakultní nemocnice v Plzni. Muž je bezprostředně ohrožen na životě,“ uvádí mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Příčnou nehody se zabývá policie. "Testy na alkohol a omamné a psychotropní látky byly u třiadvacetiletého řidiče  auta negativní. Vzhledem ke zranění nebylo možno provést dechovou zkoušku u řidiče motocyklu,“ dodává policejní mluvčí Hana Rubášová s tím, že doprava musela být na místě řízena kyvadlově.

Záchranáře zaměstnala také nehoda u Borovna na jihu Plzeňska, kde skončila motorka mimo silnici. Tady byla pravděpodobně příčinou rychlá jízda. "Test na alkohol byl u motocyklisty negativní,“ sděluje Hana Rubášová.

"Muž byl po ošetření převezen na chirurgickou ambulanci nemocnice v Rokycanech. Nebyl ohrožen na životě,“ upřesňuje Martin Brejcha.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24