QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Černé skládky dělají starosti plzeňským policistům

18.01.2022 12:49

Úklidy černých skládek představují pro nejen plzeňské policisty nekonečný boj. V současné době se policisté intenzivně zabývají původem dvou černých skládek na území města.

Černé skládky v Plzni (1)
Černé skládky v Plzni (1)Černé skládky v Plzni (2)Černé skládky v Plzni (3)

V prvním případě původce černé skládky policisté odhalili. Případem, kdy došlo k odkládání odpadu mimo místa k tomu vyhrazená, se budou ale dále zabývat. „Před jedním z domů na Klatovské třídě strážníci zaznamenali odloženou pohovku a torzo příslušenství ke snowboardu. Důkladným prověřování na místě se strážníkům podařilo ustanovit podezřelého,“ sdělila policejní mluvčí Jana Pužmanová.

Dne 17. prosince loňského roku přijali strážníci oznámení o založení černé skládky na cyklotrase K Brůdku. Místo skládky strážníci důkladně prozkoumali a intenzivně se záležitostí zabývali. „Na stopu pravděpodobných zakladatelů černé skládky s autoodpadem přivedla strážníky jména adresátů, která objevili na dodejkách vyhozených papírových kartónů. Na spojitost těchto osob s touto záležitostí poukázaly i na místě další odhozené věci – torzo přední masky vozidla a polepová fólie auta. Strážníci celou věc předali se všemi zjištěními k dořešení správnímu orgánu,“ uvedla Jana Pužmanová.

 

foto: MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24