QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Černošínské muzeum má úspěch s kočkami - FOTKY!

28.08.2021 8:06

Pracovníci černošínského muzea na Stříbrsku se o prázdninách nezastavili, navštívily je stovky návštěvníků. Tahákem je jak stálá expozice, tak i přechodná Kočičí výstava, která končí 4. září.

014_fotbal_viktoria_sparta
001_fotbal_viktoria_sparta003_fotbal_viktoria_sparta004_fotbal_viktoria_sparta006_fotbal_viktoria_sparta009_fotbal_viktoria_sparta011_fotbal_viktoria_sparta012_fotbal_viktoria_sparta014_fotbal_viktoria_sparta016_fotbal_viktoria_sparta017_fotbal_viktoria_sparta021_fotbal_viktoria_sparta022_fotbal_viktoria_sparta

Autobusy návštěvníků, ale také děti z táborů či celé rodiny včetně babiček a dědečků jezdí a chodí nyní do černošínského muzea. Černošín je totiž pro většinu turistů velkým lákadlem nejen kvůli muzeu a kostelu sv. Jiří, ale dva kilometry od města také leží hrad Volfštejn a za ním jsou na vrcholu Vlčí hory také vyhlídky.

K tomu se dá připočítat i krásná okolní příroda a lesy plné hub a ke všemu ještě probíhající Kočičí výstava. Ta nabízí pohled na vše možné s motivem koček. "My to spojili s pobytem v Konstantinových Lázních, kdy jsme tu kolem obešli vše, co nám bylo doporučeno, tedy i černošínské muzeum. Byli jsme tam více jak hodinu, byla dlouhá výprava, ale hlavně tolik věcí k vidění a naše děti si tam našly na památku putovní kamínky. Já nejvíce obdivovala ty staré panenky Arko, ty mě úplně uchvátily, ale celkově je tam spousta jedinečných exponátů," uvedla Markéta Hluchá z Merklína u Karlových Varů.

Z Tachova přijel celý zájezd dětí z příměstského tábora od tamního Domu a dětí mládeže Mraveniště. "Tábor má mnoho aktivit a ty se odehrávají vždy dle aktuálního počasí. Takže dnes často pršelo, proto byl vybrán návrh černošínského muzea a navíc jsme po dohodě se zaměstnanci mohli pustit dětem i krátký film o hradu Volfštejně, takže nešlo jen o prohlídku. Samozřejmě nás bylo hodně, tak jsme byli rozděleni do skupin a ti, co zrovna nekoukali na film, nebo neměli prohlídku, tak využívali dětského hřiště u muzea," informoval průvodce dětí Libor Marek, s tím, že by ještě rádi stihli navštívit hrad.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24