Černošínské tanečnice jsou hrdé na úspěch v Klatovech!

11.03.2018 14:39

V Klatovech se v sobotu 10. března konala taneční soutěž O pohár města Klatovy. Akci pořádal tamní dům dětí a mládeže, do soutěže se hlásily týmy ze širokého okolí i z malých míst, jako je Černošín.

tanec1

V Klatovech se v sobotu konal 1. ročník taneční soutěže pro kolektivy DDM, ZŠ a sportovních klubů. Soutěž O pohár města Klatov měla několik kategorií a hlavním pořadatelem byl klatovský Dům dětí a mládeže.

Z Černošína se přihlásila taneční skupina 11Stars pod vedením Veroniky Merglové. A tanečnice byly úspěšné, zpět na Tachovsko přivezly stříbrnou a bronzovou medaili.

"Přihlásily jsme dvě choreografie Don´t give Up do kategorie Show dance (děti/začátečník) a Bumerang do kategorie Dance Art (děti/začátečník). V kategorii Show dance bylo dohromady osm tanečních souborů, tedy sedm soupeřů. V kategorii Dance Art jsme byly dohromady čtyři soubory. Za všechny musím říci, že z ocenění máme opravdu velkou radost," uvedla vedoucí souboru Veronika Merglová, která se velké konkurence zpočátku velmi obávala, o to prý pak byla větší radost.

Za Tachovsko si lze přidat ještě další úspěch. "Skvělé byly také stříbrské tanečnice SilverGirls, které vede Jitka Zaoralová. Byly sice ve své kategorii jediné, ale měly velký úspěch a samozřejmě tím získaly zlato, moc gratulujeme," dodala Merglová.

Tanečnice měly nejlepší fanoušky, na soutěž se jely podívat i maminky některých z nich. "V týmu tančí naše Kristýnka, holky byly na soutěži teprve podruhé. Akce byla velmi dobře organizovaná, měla spád. Atmosféra skvělá a holky si to užívaly. A když jsem slyšela, že máme druhé a třetí místo, myslím, že k tomu snad ani není už co dodat. Vlastně ano, poděkování Veronice za to, co pro skupinu dělá, je to hlavně  její zásluha. A také její mamince Hance," popsala své pocity z Klatov Renata Bursová z Černošína.


Foto: archiv Veronika Merglová
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24