QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Červené Poříčí a Horšovský Týn lákají na adventní prohlídky!

20.12.2019 6:21

Vychutnejte si kouzelnou atmosféru vánočně vyzdobeného hradu či zámku a poslechněte si vyprávění o adventních zvycích a symbolech. Nadcházející víkend bude ve znamení speciálních vánočních prohlídek!

Vánoce / foto QAP.CZ

Správa zámku Červené Poříčí si pro letošní rok přichystala procházku nočním zámkem s deseti adventními zastávkami u vánočních stromků. 

"Adventní čas je dnes plný shonu za nejlepším dárkem, největším vánočním kaprem a nejkošatějším stromečkem. U nás se můžete trochu zklidnit a projít se barevně nasvíceným zámkem s vánočními stromky. Výklad průvodce Vám přiblíží spoustu adventních zvyků, symbolů a svátků," lákají pořadatelé na akci s názvem Adventní kalendář na zámku Červené Poříčí.

Prohlídky proběhnou v sobotu 21. 12. od 17:00 do 19:00. Je nutné si prohlídku předem telefonicky zarezervovat!

V neděli 22. 12. poté můžete vyrazit do Horšovského Týna, kde na vás čeká celodenní program na náměstí. Chybět nebudou hudební vystoupení, vánoční jarmark, prodej kaprů a vánočních stromků a výtvarné dílny ve vestibulu radnice města.

Od 17:00 si pořadatelé připravili ukázku živého betlému.

Mezi 10:00 a 15:00 můžete navštívit speciální vánoční prohlídky. Vánočně nazdobený a provoněný prohlídkový okruh KUCHYNĚ, kde uvidíte vánočky, perníčky, cukroví a nahlédnete také do vánočního jídelníčku na zámku. Druhý prohlídkový okruh s názvem ZÁMEK vám zasvětí do vývoje vánočních ozdob a také zde na vás čeká ukázka betlémů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24