QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie obvinila muže, který napadl cestující ve vlaku. Na svědomí má i loupeže

17.04.2024 13:10

Obviněný muž začátkem března letošního roku napadl ve vlaku kvůli mobilnímu telefonu ženu. O několik dní později ve vlaku zaúřadoval znovu. Nyní je obviněný muž, který má na svědomí i opakované vloupání do rekreačního objektu v Plzni, stíhán vazebně. 

ilustrační foto_QAP foto (3)

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 31letého muže, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu nebezpečného vyhrožování. Podle dosud zjištěných skutečností odcizil obviněný muž začátkem března letošního roku poškozené ženě mobilní telefon, když jela vlakem.

"Muž ji nejdříve požádal o drobné. Když mu žena odpověděla, že žádné peníze nemá, začal do ní kopat a přitom jí z ruky vytrhl její mobilní telefon. Z místa následně utekl. Poškozená muže doběhla v uličce vagónu. Ve chvíli, kdy chtěl obviněný na ženu opět zaútočit, využila jeho chvilkové nepozornosti, vyndala mu telefon z kapsy a z místa utekla," popsala mluvčí policie Michaela Raindlová.

O dva dny později nastoupil obviněný muž do dalšího vlaku, kde oslovil jednoho ze zaměstnanců s tím, že by chtěl zaplatit.

"Vzhledem k tomu, že se jednalo o zaměstnance, který ve vlaku prodával nápoje, zeptal se muže, co si dá k pití. Obviněný reagoval na otázku agresivně a začal druhému muži vyhrožovat fyzickým napadením a dokonce i zabitím. Při kontrole následně nepředložil průvodčímu platnou jízdenku, kterou si odmítal zakoupit, a proto byl vyzván, aby si z vlaku na příští zastávce vystoupil," uvedla dále mluvčí policie s tím, že na zastávce již na agresora čekali policisté.

V obou případech byl obviněný muž stíhaný na svobodě.

"Místo toho, aby se ponaučil, pokračoval v páchání trestné činnosti. Podle dosud zjištěných skutečností se koncem března a začátkem dubna letošního roku dvakrát vloupal do stejného rekreačního objektu v Plzni v městské části Bolevec," uvedla Michaela Raindlová.

Při prvním násilném vniknutí odcizil televizi včetně antény a set top boxu. Při druhém vloupání již nebylo co odcizit, tedy co by mohl později zpeněžit. Odnesl si tedy „alespoň“ kostkovanou košili, kterou si na sebe rovnou oblékl. Policisté muže po chvíli zadrželi nedaleko chaty. 

"Policejní komisař následně proti němu zahájil trestní stíhání a obvinil ho z pokračujícího přečinu krádeže a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody. Státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval," dodala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24