Česká reprezentace pozemního hokeje uhájila divizi B na mistrovství Evropy

26.07.2021 7:17

Muži do 19 let dokázali na mistrovství Evropy obhájit divizi B. pro další generaci mladých pozemních hokejistů. Důležitým utkáním byl zápas s Ukrajinou a Tureckem, který dopadl úspěšně. 

Litice2.jfif

Česká reprezentace se čtyřmi hráči plzeňských Litic nakonec dokázala uhájit divizi B pro další generaci mladých pozemních hokejistů. Po důležitém vítězství nad Ukrajinou, dotáhla do konce i poslední zápas s Tureckem. Žádný z litické čtveřice Kryštof Šesták, Filip Kačírek, Jakub Homolka a Dominik Purkart se již gólově do zápisů z utkání nezapsal.

K neúspěšnému poslednímu utkání ve skupině s Itálií dodává svůj komentář plzeňský hráč Filip Kačírek, střelec druhého českého gólu: " Už při rozcvičení jsme věřili ve vítězný konec. Věděli jsme, že nám stačí remíza, ale chtěli jsme zvítězit. Byli jsme více sebevědomí a i když byl tento zápas důležitější než ten minulý, myslím, že i méně nervózní. Na Italy jsme vlítli už od první minuty a svým tempem jsme je přinutili dělat chyby. Po první čtvrtině přicházeli naše chyby a zápas byl v režii italského celku. Inkasovali jsme první gól a ve třetí čtvrtině náš výkon nebyl o nic lepší a proto Italové zvýšili na 3:0. V poslední čtvrtině už jsme neměli co ztratit a začali jsme naplno presovat. Ukázalo se, že se presování vyplatilo a Italové byli hodně ve stresu. Tři minuty před koncem zápasu jsme dokázali skórovat a vyvinuli jsme si velký tlak. Minutu na to jsme snížili stav na 3:2, ale víc už jsme nezvládli a nepodařilo se nám postoupit do horního kříže".

 

Foto: Pozemní hokej Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24