QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Česko zahalil sníh, i následující dny bude počasí chladnějšího rázu

29.11.2021 8:45

Následující dny bude v Plzeňském kraji stále oblačno až zataženo se sněhovými přeháňkami. Teploty se přes den dostanou jen lehce nad nulu. Ve středu bude nejtepleji, ale ve čtvrtek přijde opět ochlazení.

foto_qap_cz (2)

V pondělí 29. listopadu k ránu je v Plzeňském kraji podobně jako v dalších oblačno až zataženo a místy slabě sněží. Teploty se pohybují mezi -1 a -3 °C. Nejvyšší teploty dosáhnou k 0 až +3 °C, na horách -4 až -1 °C.

Řidiči by měli zpozornět, na vozovce může být místy sníh až 2 centimetry, na horách až 6 centimetrů. Na silnicích je také častý výskyt náledí.

V úterý 30. listopadu bude přes den opět oblačno a místy sněhové přeháňky. Od západu na většině území sněžení, které bude odpoledne v polohách pod 600 m přecházet v déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou k 1 až 4 °C, na horách -2 až +1 °C.

Ve středu 1. prosince bude počasí z celého týdne nejteplejší. Zejména na horách a během dne bude jen ojediněle občasný déšť. Nad 1000m meteorologové hlásí sněhové srážky. Ty se budou odpoledne stupňovat. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 2 °C, nejvyšší denní dosáhnou až 4 až 7 °C.

Ve čtvrtek 2. prosince se opět ochladí. Bude převážně oblačno, místy přeháňky, nad 600 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 2 °C, nejvyšší denní dosáhnou 3 až 6 °C.

Další dny se bude postupně ochlazovat.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24