Chaos a pokuty! Parkování u Kauflandu v Domažlicích už řeší i radnice

12.04.2018 15:07

Opakující se dopravní kolapsy u Kauflandu v Domažlicích řeší už i tamní radnice. Na vedení města se obrací nespokojení řidiči. Řešení je ale v nedohlednu.

Kamera 18 (29. 3. 2018 10_16_06)

velké problémy s parkováním u nákupního centra Kaufland v Domažlicích řeší v podstatě denně strážníci městské policie. Naštvaní řidiči nicméně bombardují telefonáty i přímo vedení radnice.

Parkoviště jednoznačně kapacitou nestačí, řidiči tak parkují skutečně, kde je jen trochu místa a blokují tak dopravu. "Rozčílení zákazníci domažlického Kauflandu volají na služebnu městské policie nebo přímo na radnici téměř denně. Parkoviště u obchodu je přeplněné, křižovatka pod vjezdem ucpaná, problémy jsou se zásobováním a nikdo nechce ani domyslet, co by se stalo v případě, kdyby u obchodu měly zasahovat složky integrovaného záchranného systému," říká Kristýna Bublová z domažlické radnice.

"Nejhorší situace je ve čtvrtek ráno a dopoledne. To u Kauflandu panuje skutečně chaos. Lidé volají strážníkům městské policie, kteří jsou povinni na tyto podněty reagovat, takže vyjíždějí přestupky řešit v rámci svých pravomocí. Přitom jde o veřejné parkoviště a místní komunikaci. Dopravní situaci by tam měla řešit Policie České republiky. V první řadě by se ale tímto problémem měl zabývat zejména samotný Kaufland,“ míní místostarosta Domažlic Zdeněk Novák s tím, že bohužel není v kompetenci samosprávy tyto potíže vyřešit.

Kamera 33 (29. 3. 2018 7_22_05)

"Již v loňském roce městská policie písemně upozornila vedení Kauflandu na tyto problémy. V minulosti tam například fungovala bezpečností služba a situace nebyla tak dramatická. Teď jsme se ale bohužel nedočkali žádného řešení,“ dodává Novák.

Ve hře už byla i varianta přestěhování Kauflandu k zimnímu stadionu, kde by bylo víc prostoru, větší parkoviště a přehlednější dopravní situace. Jednání ale ustala s výměnou vedení obchodu a v současné době žádná neprobíhají. A stížností přibývá. Nejen od nespokojených řidičů, kteří nemohou zaparkovat, ale také od těch, co dostali od strážníků pokutu. Jejich jednání dokonce někteří označují jako šikanování řidičů.

"Řidiči si musí uvědomit, že kapacita parkoviště nestačí a pokud tam není místo, musí své vozidlo zaparkovat jinde. Nemohou porušovat dopravní předpisy,“ upozorňuje Novák.

FOTO: Městský úřad Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24