Chátrající budova v Kaplířovce jde k zemi, ustoupí tramvajové trati - FOTKY

10.07.2018 7:02

Stavba tramvajové tratě na Borská pole v Plzni se blíží už skutečně velkými kroky. Velmi podstatným krokem je aktuální demolice objektu v Kaplířově ulici.

foto-qap-cz (10)
foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)

V areálu bývalých kasáren v Plzni na Borech v současné době běží naplno demoliční práce. Těžká technika ukusuje kus po kusu z chátrající budovy, která v posledních letech sloužila už v podstatě jen bezdomovcům a squaterům.

Demolice objektu by měla finišovat v polovině srpna letošního roku. Likvidace objektu, který byl velmi často spojovaný s nejrůznějšími problémy, souvisí s přípravou stavby tramvajově tratě na Borská pole. Jedna z největších stavebních akcí v Plzni v novodobé historii by se měla naplno rozeběhnout ještě právě během léta. S její přípravou začalo město už v březnu, kdy došlo na vykácení stromů v Kaplířově ulici.

V lokalitě vznikne kromě tratě také přestupní uzel Plzeň/Kaplířova – Dobřanská, a to za necelých 64 milionů korun. Náklady na výstavbu tratě by se měya pohybovat okolo 560 milionů a kompletně hotová má být v roce 2020.

Projektem nazvaným "Prodloužení tramvajové tratě na Borská pole – část Přestupní uzel Plzeň/Kaplířova – Dobřanská" se radnice snaží vyřešit nevyhovující situaci, kdy rozrůstající se lokalitu Borská pole obsluhují pouze autobusy a jedna linka trolejbusu.

Chátrající budovu, která momentálně prochází demolicí, využívala armáda do začátku 90. let minulého století. Od té doby byla prakticky nevužívaná a její stav se stále zhoršoval.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24