Chcete si jít zabruslit? Ve Skvrňanech stojí venkovní kluziště

13.01.2021 9:45

V minulých letech bylo svépomocí na veřejně přístupném víceúčelovém hřišti v zadních Skvrňanech vytvářeno veřejné kluziště, letos se odpovědní pracovníci rozhodli zamezit této akci již v samém počátku.

kluziště Skvrňany

Našly se ale jiné prostory, kde bylo možné kluziště vybudovat. V letošním roce se občané připravili lépe, disponovali i plachtou na pokrytí plochy a improvizovanými mantinely a společně s vedením obvodu se domluvili na náhradním řešení , a to vybudovat kluziště na hřišti ve Vojanově ulici nedaleko Dětského domova Domino. „Takto připravené organizátory jsme již na holičkách nechat nechtěli, a proto jsme po společném jednání vytipovali místo, u kterého nehrozí poškození povrchu a bude svému účelu sloužit stejně dobře. Občanům jsme přispěli vodou, i trochou těch sil a nyní společně doufáme jak v pomoc počasí, tak i ve zdravý rozum sportovců. Nic by nás nemrzelo tolik, jako kluziště zavírat z důvodu porušování maximálního počtu lidí, nošení roušek a jiných nutných omezení," dodal David Procházka.

S vybudováním kluziště v původních prostorách víceúčelového hřiště v zadních Skvrňanech nesouhlasilo vedení obvodu a uvedlo i pádné důvody. "Následné uvedení hřiště do původního stavu, které spočívalo v opakovaném doplnění křemičitého vsypu, opravu poškozeného oplocení a dřevěného obložení nás vyšlo na celkových 30 tisíc korun,“ vysvětluje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Meteorologové hlásí na příští dny mrazy jak ve dne, tak i v noci. Je tedy možné, že voda v kluzišti brzo zamrzne a nadšení bruslaři budou moci vyrazit sportovat. POZOR! I zde platí dodržování nařízených opatření. "Nic by nás nemrzelo tolik, jako kluziště zavírat z důvodu porušování maximálního počtu lidí, nošení roušek a jiných nutných omezení," dodal David Procházka a k tématu se vyjádřil i zástupce občanské iniciativy Veřejné kluziště Zadní Skvrňany Roman Kubeš: "Pokud nebude nikdo z nás, ani z budoucích dětských bruslařů dodržovat pokyny, rozestupy, rady a nařízení vlády spojené s covidem 19, nebude tato snaha lidí a Městského obvodu Plzeň 3 stačit. Kluziště bude neprodleně městskou policií uzavřeno."

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24