QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chirurgické oddělení nemocnice v Domažlicích je v plném provozu

07.04.2020 12:54

Chirurgické oddělení Domažlické nemocnice obnovilo dnes v poledne provoz. Začnou se provádět neodkladné operace. Oddělení už začalo přijímat nové pacienty k akutní hospitalizaci.

domažlicka n

Domažlická nemocnice uzavřela chirurgické oddělení 26. března poté, co zde byl placient nakažený koronavirem. Kvůli tomu byly provedeny testy u celého personálu oddělení. Poslední výsledky druhých testů se nemocnice dozvěděla dnes v noci. Od 30. března byla chirurgická ambulance zprovozněna v režimu 7/24.  Lůžková část oddělení byla až do dnešního dne dále omezená.

„Naštěstí se nikdo ze zdravotníků, kteří byli v kontaktu s tímto pacientem, nenakazil. Oddělení tak může fungovat v předchozím režimu. Chirurgické ambulance jsou v plném provozu už od minulého týdne,“ sdělil ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Z důvodu epidemiologických opatření a v souladu s nařízením vlády zůstává stejně jako v dalších českých nemocnicích omezena stále ještě neakutní plánovaná operativa.

Domažlická nemocnice v současné době poskytuje veškerou neodkladnou zdravotní péči jako v obvyklém režimu. V provozu jsou všechna oddělení a pracoviště pečující o akutní pacienty či těhotné ženy a rodičky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24