QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chladnější ráz počasí bude o víkendu pokračovat. Místy se dostaví i sníh

07.01.2022 8:50

Teploty ze čtvrtka na pátek 7. ledna klesly na horách i na -20 °C. Tak mrazivé noci by ale v následujících dnech už nastat neměly. O víkednu se lehce oteplí a místy přijde i sněžení.

zima QAP-FOTO (19)

V pátek 7. ledna přišlo velmi mrazivé ráno. Díky většinou jasné obloze a slabému větru klesaly teploty nejčastěji na -2 až -7 °C, v místech se sněhovou pokrývkou bylo ještě chladněji. Nejnižší teploty zaznamenali meteorologové kolem půlnoci na horách, kdy na Březníku naměřili -20,2 °C.

Od západu se bude během pátku obloha zatahovat, odpoledne a večer se pak místy dostaví slabé sněžení. Nejvyšší teploty se vyšplhají na -1 až +2 °C, na horách na -5 až -2 °C.

V noci z pátku na sobotu 8. ledna přijde místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. V sobotu bude přes den zataženo až oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 0 až +3 °C, na horách na -4 až -1 °C.

V neděli 9. ledna bude zataženo až oblačno, na většině území s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, zpočátku se v polohách do 400 metrů dostaví i srážky smíšené nebo dešťové, které budou k večeru postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 0 až +4 °C.

Z hlediska zimních sportů se tak začala situace konečně zlepšovat. Areály, které tedy kvůli bláznivému počasí na začátku týdne byly nuceny zavřít, se brzo zpátky otevřou. O sjezdovkách na šumavském Špičáku jsme psali ZDE.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24