QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chladnější ráz počasí bude pokračovat. Ráno hrozí námrazy

23.10.2021 14:59

Víkend 23. až 24. října je slunečný. Oba dny bude polojasno až jasno, teploty ale nepřesáhnou více než 12 °C. Přes noc se mohou vyskytnout mrznoucí mlhy s nebezpečím tvorby námrazy.

Podzim_8.11.2016_005

V sobotu 23. října bude foukat studený vzduch ze západu. V neděli se nepatrně oteplí.

Dnes v sobotu 23. října bude polojasno. Nejvyšší teploty budou dosahovat 8 °C až 11 °C. Na horách budou 4 až 7 °C. Bude také foukat mírný studený vítr ze západní do střední Evropy.

Přes noc ze soboty na neděli k nám začne proudit teplejší vzduch z jihu. Přesto budou teploty ve všech polohách 0 až -3 °C. Ve druhé polovině noci a ráno se mohou vyskytnout mrznoucí mlhy s nebezpečím tvorby námrazy, a to zejména na mostech a estakádách.

V neděli bude přes den jasno nebo skoro jasno, ráno a dopoledne v údolích místy mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou 9 až 12 °C, na horách 8 až 11 °C.

V týdnu k nám bude dále ze západu proudit teplý vzduch. Na velké oteplení se ale těšit nemůžeme. V úterý bude od západu postupovat přes naše území slabá studená fronta. Nejvyšší teploty jsou zatím hlášené na středu, kdy budou dosahovat až 14 °C.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24