QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chlum čekají úpravy. Nová podoba se představí veřejnosti

14.02.2019 19:20

Vrch Chlum a jeho okolí projde obnovou. Cílem je vylepšit prostředí pro aktivní odpočinek i pro sportovní vyžití. Budoucí podobu Chlumu představí město veřejnosti.

190214_Bukovec-krajina_situace
190214_Bukovec-krajina_situace190213_Bukovec-krajina_situace

Město upraví vrch Chlum i jeho okolí. Přibydou zde nové stromy a dřeviny, pěší a cyklistické trasy, nový mobiliář i herní prvky pro děti. Architektonicko-krajinářskou studii navrhující tyto úpravy představí město veřejnosti v D-klubu na Doubravce.

Úpravy mají přispět ke zlepšení možností relaxace i aktivního trávení volného času v této oblasti. Zájemci se s nimi mohou seznámit 12. března od 17 hodin v sále doubraveckého D-klubu, Zábělská 54B.

Studii zadal ke zpracování Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Zabývá se možnostmi úprav vrchu Chlum a jeho okolí a také území zvaného Vlčí jámy či oblasti Pod Chlumkem, rozprostírající se podél pravého břehu řeky Berounky v Bukovci.

„Oblast mezi Doubravkou a Bukovcem byla vždy hojně využívána Plzeňany i obyvateli blízkých obcí k procházkám v okolí či přímo na vrch Chlum, kde se nachází i rozhledna s nádherným výhledem na Plzeň i okolí. My si tohoto koutu přírody v našem obvodu velice ceníme, a proto jej chceme pro obyvatele více zpřístupnit a zpříjemnit,“ uvedl starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup.

„Úpravy, které studie navrhne, by měly zpříjemnit pobyt v lokalitě zejména místním, ale i obyvatelům ze vzdálenějších částí Plzně. Proto nás před dokončením návrhové studie zajímá názor občanů,“ dodala ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24