Chlum i jeho okolí čeká radikální přeměna. Město představí studii veřejnosti

09.03.2019 8:12

Okolí rozledny Chlum v Plzni by se mělo proměnit k nepoznání. Chystá se velká revitalizace, která by měla z oblasti udělat další zónu pro relaxaci.

DSC05051_postcard

Město představí veřejnosti studii na využití vrchu Chlum a jeho okolí. Setkání se uskuteční v úterý 12. března od 17 hodin v sále plzeňského doubraveckého D-klubu v Zábělské. Architektonicko-krajinářskou studii nazvanou Bukovec-krajina nechalo zpracovat město Plzeň ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 4.

"Na setkání se občané dovědí, jaké úpravy jsou ve studii navrženy. Zveme jak místní obyvatele, tak i obyvatele ze vzdálenějších částí Plzně, kteří také často využívají Chlum a jeho okolí k rekreaci,“ uvedla Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, jenž studii zpracoval. Součástí akce bude i diskuze s občany, jíž se zúčastní autoři studie a zástupci čtvrtého městského obvodu.

Dětské hřiště, přírodní biotop i cyklostezky. Chlum i jeho okolí čeká kompletní proměna...

Pro okolí rozhledny Chlum studie navrhuje zrušení současného oplocení a vybudování prvků pro relaxaci, ohniště nebo dětského hřiště. V oblasti bývalého koupaliště v Bukovci pak studie nabízí možnost vybudování přírodního biotopu s odpočinkovou zónou a herními prvky pro děti. Přibýt by mohly i další stromy a okrasné dřeviny, stejně jako mobiliář vhodný pro odpočinek.

Součástí studie je návrh vhodného umístění pěších a cyklistických tras spojujících významné cíle v okolí. Nově by tak mohla vzniknout cyklostezka v trase staré železniční trati. Tato cyklostezka by měla být napojena na stávající síť cyklostezek a propojit tak zajímavé oblasti jako například přilehlý park Potoční, Bukovec či Chrást. Ve studii se také nachází další návrhy tras pro pěší.

190214_Bukovec-krajina_situace

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24