QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chlum i jeho okolí projde obnovou! Přibyde mobiliář i herní prvky pro děti

14.02.2019 7:59

Lokalita mezi plzeňskou Doubravkou a Bukovcem se dočká přeměny. V budoucnu by se měla dočkat vylepšení, nových stezek a na své by si měly přijít také děti.

DSC05085

Plzeň bude mít další oblast pro relafaci a trávení volného času. Proměnou projde oblast v okolí rozhledny Chlum. Studie budoucích změn se představí obyvatelům už během pár týdnů.

"Oblast mezi Doubravkou a Bukovcem byla vždy hojně využívána Plzeňany i obyvateli blízkých obcí k procházkám v okolí či přímo na vrch Chlum, kde se nachází i rozhledna s nádherným výhledem na Plzeň i okolí. My si tohoto koutu přírody v našem obvodu velice ceníme, a proto jej chceme pro obyvatele více zpřístupnit a zpříjemnit,“ otevírá téma starosta Městského obvodu Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Studie, kterou zadal ke zpracování Útvar koncepce a rozvoje města Plzně, se zabývá možnostmi úprav vrchu Chlum a jeho okolí a také úpravami území zvaného Vlčí jámy či oblasti Pod Chlumkem, rozprostírající se podél pravého břehu řeky Berounky v Bukovci.

Architektonicko-krajinářská studie ukazuje, že Chlum a jeho okolí má potenciál k dalšímu vylepšení. Na tomto základě byly podrobněji navrženy možné způsoby využití území tak, aby lokalita představovala příjemné místo pro relaxaci a pobyt v přírodě. Součástí studie je zejména navržení vhodného umístění pěších a cyklistických tras spojujících významné cíle v okolí, nového mobiliáře, herních prvků pro děti či vhodnou výsadbu stromů a jiných dřevin.

"Úpravy, které studie navrhne, by měly zpříjemnit pobyt v lokalitě zejména místním, ale i obyvatelům ze vzdálenějších částí Plzně. Proto nás před dokončením návrhové studie zajímá názor občanů,“ uvedla k tématu ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

"Připravujeme veřejné představení architektonicko-krajinářské studie, které se uskuteční 12. března od 17 hodin v sále doubraveckého D-klubu na Zábělská třídě. Zde občanům představíme úpravy, které studie navrhuje a které by měly přispět ke zlepšení možností relaxace i aktivního trávení volného času v okolí vrchu Chlum a Bukovce,“ vysvětluje Kristýna Zýková z Útvaru koncepce a rozvoje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24