Chřipka nejvíce řádí na jihu Plzeňska. Stodská nemocnice opět zakázala návštěvy

28.02.2020 16:45

V Plzeňském kraji už epidemie skončila a lidí s chřipkovými onemocněními dál ubývá. Na Plzni - jihu je nejhorší situace z celého regionu. Ve Stodské nemocnici obnovili zákaz návštěv od pátku 28. února.

Stodská nemocnice

Nemocnost klesla o 12 procent. Aktuálně je v Plzeňském kraji 1105 nemocných na 100 000 obyvatel. Za epidemii se považuje 1500 nemocných na 100 000 obyvatel.

Nejvyšší nemocnost zůstává podle Krajské hygienické stanice v okrese Plzeň – jih, kde je v současné době 1389 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

"Ve Stodské nemocnici platí od pátku 28. února opět zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních. Výjimkou mají otcové novorozenců. Zákaz platí do odvolání. O zrušení budeme informovat na webových stránkách nebo na facebooku,“ informuje Stodská nemocnice.

Ostatní zařízení Skupiny nemocnic Plzeňského kraje tedy Domažlická, Klatovská, Rokycanská, Horažďovice a Svatá Anna umožňují návštěvy bez omezení.

Další zařízení na jižním Plzeňsku – Psychiatrická nemocnice v Dobřanech zrušila zákaz návštěv 25. února.

"Jednotlivá oddělení mohou mít podle lokální situace dál omezený režim návštěv. Je proto vhodné se předem telefonicky domluvit. Žádáme všechny, aby brali ohled na úpravu režimu jednotlivých oddělení, odložili návštěvu v případě příznaků respiračního onemocnění a zkrátili návštěvy na pokojích pacientů,“ sděluje mluvčí dobřanské léčebny Libor Panoš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24