QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystáte se na pouť do Klatov autem? Přinášíme přehled dopravních omezení

10.07.2020 8:45

Motoristé mířící v závěru tohoto týdne do Klatov například neprojedou přes náměstí Míru. S uzavírkami musí kvůli pouťovému veselí počítat i na dalších místech.

1

Dopravní omezení na náměstí Míru začne platit v pátek 10. července v pravé poledne. "V zájmu zajištění větší bezpečnosti návštěvníků poutě dojde do neděle 12. července  23.00 hodin k uzavření průjezdu vozidel přes náměstí Míru ve směru od ulic Pražská a Vídeňská. Od soboty 11 července 1.00 hodin do neděle 12. července 23.00 hodin pak dojde k uzavření vjezdu na náměstí Míru od Plánické ulice v úseku od křižovatky ulic Jiráskova, Komenského ve směru od hradeb,“ připomíná František Kocfelda, vedoucí hospodářského odboru Městského úřadu Klatovy.

Tradičně je kvůli pouťovým atrakcím uzavřeno Erbenovo náměstí včetně přilehlých komunikací, a to v době od 2. července do 14. července. "Na náměstí je umožněn vjezd prodejcům na trhu, pořadatelům a hostům akce za stanovených podmínek, zejména časových,“ dodává František Kocfelda. Pro autobusy městské hromadné dopravy vznikly  náhradní zastávky v Podbranské a Jiráskově ulici.

"Z důvodu umožnění vjezdu do historického centra mimo náměstí pro osoby s trvalým pobytem, sídlem firmy nebo provozovny bude zákaz vjezdu umístěn až u náměstí za křižovatkou s ulicí Křížová,“ uzavírá František Kocfelda.

FOTO: ilustrační, Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24