Cizinec mámil z lidí na Borech peníze falešnou sbírkou! Dopadli ho strážníci

24.06.2019 11:54

Mladý cizinec, který obíral lidi v Plzni na Borech pod záminkou sbírky pro handicapované, skončil v rukou strážníků. Dokonce se jim přiznal, že sbírkou si vydělává...

desky 1

Mladý cizinec mámil z lidí peníze pod legendou sbírky pro postižené v Plzni na Borech u jednoho z obchodních center. Svědkyně, které si ho všimly, okamžitě zalarmovaly městskou policii.

"Hlídkám se muže podařilo zajistit díky ženám, které událost oznámily. Podezřelého jim popsaly a na místě udaly, kde ho naposledy viděly. Strážníci ho našli přímo v nákupních prostorách obchodu. Snažil se právě oslovit jednu ze zákaznic. V ruce držel desky s papírem, který odkazoval organizaci HANDICAP International," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Sám muž se strážníkům přiznal, že si sbírkou v podstatě vydělává. "Čtyřiatřicetiletý cizinec si byl dost dobře vědom svého nesprávného jednání. Tvrdil, že takto cestuje po státech Evropy a tímto způsobem si získává prostředky pro svoji obživu. Celá událost bude postoupena příslušnému správnímu orgánu," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24