Cizinec "ozbrojený" dětskou hračkou zbytečně zaměstnal policii

31.03.2020 14:20

Na muže manipulujícího v nákupním středisku na Borech se střelnou zbraní, upozornila policisty žena, která zatelefonovala na tísňovou linku.

12
1211

Telefonát na tísňovou linku přijali policisté v pondělí 30. března před půl sedmou večer. Muž měl manipulovat v nákupním středisku v Plzni na Borech se střelnou zbraní. Podle oznamovatelky byl právě na odchodu z prodejny.

"Vzhledem k tomu, že policisté jsou na takové situace plně vybaveni a také připraveni bleskurychle reagovat, na místo vyrazily policejní hlídky včetně plzeňské pořádkové jednotky. S ohledem na to, že popis podezřelé osoby muži zákona obdrželi během pár minut, začali okamžitě po muži pátrat, a to nejen v blízkosti nákupního centra. Ani ne po dvaceti minutách se podařilo policistům pořádkové jednotky muže vypátrat v Prokopově ulici a zajistit ho,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Když policisté zajistili 32letému cizinci zbraň, zjistili, že se jedná o plastovou dětskou hračku. Současně se ukázalo, že muž je opilý.

"Dechová zkouška na alkohol byla  pozitivní s výsledkem téměř půl promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením bylo vyloučeno, že by muž maketou na někoho v obchodě mířil nebo někoho jinak ohrožoval. Případ je nadále šetřen borskými policisty jako přestupek,“ dodává mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24