Cizinec se snažil ukrást auta v centru Plzně! Chtěl se dostat do rodné vlasti

17.05.2018 14:48

Hned dvě auta se snažil cizinec ukrást v centru Plzně. Chtěl se dostat do své země. Nakonec vzal zavděk skútrem, který mu ale nejel. Podívejte se na fotky z místa činu!

1
1324

Tomu se říká zloděj - smolař! Teprve 20letý cizinec zatoužil vrátit se do své země a chtěl k tomu použít kradené auto. Na výpravu se vydal přímo do centra Plzně za bílého dne. Není se čemu divit, že byl vždy vyrušen. Ve třetím případě dokonce přímo policejní hlídkou.

Na Palackého, kde chtěl krást v prvním případě, dorazil na kole. "Vloupal se do zaparkovaného vozidla tovární značky Mazda 323, které prohledal a s úmyslem se ho zmocnit, poškodil spínací skříňku vozu. Následně byl vyrušen uživatelkou automobilu, usedl na jízdní kolo a z místa odjel do Korandovy ulice. Zde si asi o osm minut později vyhlédl další zaparkovaný vůz tovární značky Peugeot 306, do kterého se vloupal. Tento prohledal a při pokusu ho též odcizit, kdy poškodil zapalovací skříňku, ve které vytrhal přívodní kabely elektroinstalace, byl opět vyrušen provozovatelem daného vozidla," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Při útěku nechal dokonce na místě i kolo, se kterým přijel. Touha po domově byla ale asi silnější, než neúspěchy ze zlodějských výprav, a do centra města se vydal ještě jednou večer. "Ve Smetanových sadech se zmocnil zaparkovaného skútru v hodnotě 15 000 korun, z jehož úložného uzavřeného boxu odcizil doklady potřebné pro provoz motocyklu a motolékárničku. Tento odtlačil a během chůze na něj naskočil, přejel Zbrojnickou ulicí do Šafaříkových sadů, kde skútr zpomalil natolik, že z něho musel seskočit a dále jej tlačit až k Anglickému nábřeží, kde ho ukryl mezi kontejnery na odpadky a chtěl z místa odejít," pokračuje mluvčí policie. 

Právě třetí výprava se stala mladíkovu osudnou. Jeho počínání si všimli svědci a v podstatě hned byla v terénu policejní hlídka, která ho zadržela. "Policisté následně mladíkovi sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu neoprávněné užívání cizí věci, pokračujícího přečinu krádež dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu a pokračujícího přečinu poškození cizí věci. Policisté celou věc řešili ve zkráceném přípravném řízení, kdy mu mimo jiné hrozí i uložení trestu vyhoštění z České republiky," uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24