Cizinec se ukrýval v nákladovém prostoru vozidla

17.09.2021 13:00

Ve čtvrtek 16. září dopoledne při vykládce řidič spatřil muže, který byl mezi vaky s rýží. Policisté zatím nezjistili jeho totožnost, protože byl bez dokladů.

FOTO QAP_mrize

Ve čtvrtek přijel s nákladním vozidlem značky DAF s připojeným návěsem osmatřicetiletý cizinec do Sušice. Před desátou hodinou dopoledne v areálu firmy otevřel nákladový prostor vozidla a zjistil, že uvnitř se mezi vaky s krmnou rýží nachází muž a případ oznámil na policii. Policisté vyjeli na místo a cizinec neprokázal svoji totožnost, kdy nepředložil žádný doklad a pouze ústně uvedl jméno a příjmení.

"Cizinec se do nákladového prostoru vozidla dostal z přesně nezjištěného místa na území Řecka, Makedonie, Srbska, Maďarska nebo Rakouska, po jejichž teritoriu řidič s vozidlem projížděl až do České republiky. Případ převzali policisté z oddělení obecné kriminality, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Cizince převzali policisté z oddělení cizinecké policie, kteří muže umístili do policejní cely. V případě bude vedeno správní řízení o vyhoštění z území Evropské unie a policisté v současné době realizují další úkony," sdělila mluvčí policie Dana Landmanová.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24