Cizinecká policie se zaměřila na pobytové kontroly. Jaké bylo zjištění?

04.05.2021 18:34

Cizinecká policie ve spolupráci s policisty ze Stříbra prováděla pobytové kontroly cizinců v jedné firmě a na třech ubytovnách.

cizinci ve Stříbře_pčr

Pobytová kontrola se uskutečnila ve Stříbře minulý týden, v úterý 27. dubna. Celkem 15 policistů provádělo kontroly cizinců na třech tamních ubytovnách a v jedné firmě se zaměřením na zaměstnávání cizinců.

Vedení města samo projevilo o provedení kontrol zájem. "Při prováděné pobytové kontrole na ubytovnách policisté na jedné z nich zkontrolovali 29 cizinců, přičemž u dvou zjistili, že na území České republiky vstoupili v rozporu s ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví proti šíření nemoci, a proto byli hlídkou zajištěni a následně převezeni k provedení potřebných úkonů. Na dalších dvou ubytovnách zkontrolovali celkem 24 cizinců. V těchto případech byly kontroly bez závad," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Kontrola ve firmě odhalila cizince, u kterého policisté zahájili správní řízení o vyhoštění z přechodného pobytu přímo na místě. "Ve vytipované firmě policisté zkontrolovali 20 zaměstnaných cizinců, přičemž u dvou z nich zjistili nedostatky, které byly důvodem pro zahájení správního vyhoštění z přechodného pobytu. Policisté je proto zajistili a následně eskortovali na cizineckou policii k provedení dalších úkonů," dodala mluvčí policie a doplnila, že s jedním cizincem zahájili policisté správní řízení už na místě.

Toto nebyla poslední akce, která se na území Plzeňského kraje uskutečnila, policisté se pobytovými kontrolami na ubytovnách i ve vytipovaných firmách chtějí zabývat i v následujících měsících. 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24