Cizinky v Plzni lovily ve Velkém Boleveckém rybníce - FOTKY

30.06.2022 11:14

Policie na břehu plzeňského rybníka nalezla stovky kusů živočichů v igelitových taškách a také dvě cizinky lovící ve vodách Boleváku. Zda šlo o chráněné druhy, policie vyšetřuje.

bolevák_ilustračka_fb bolevecké rybníky
bolevák_ilustračka_fb bolevecké rybníkylovily v Boleváku_PČR (1)lovily v Boleváku_PČR (2)

"V neděli 19. června jsme přijali oznámení o výlovu možných chráněných druhů vodních živočichů z Velkého Boleveckého rybníka. Policisté obvodního oddělení Plzeň 1 po příjezdu zahlédli dvě ženy ve vodě, které měly sbírat škeble do igelitových tašek. Jakmile strážníky spatřily, měly tašky s obsahem od sebe odhodit a začít plavat," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté na nedaleké lavičce nalezli několik igelitových tašek s vodními živočichy. "Vzhledem k tomu, že na místě nebylo zřejmé, jak dlouho vodní mlži byli uzavřeni v taškách, museli být po provedeném zadokumentování co nejdříve vypuštěni do vody v hlubší části rybníka. Z tohoto důvodu nebylo možné stanovit přesný počet vylovených měkkýšů. Policisté odhadují, že jejich počet mohl být několik set," řekla Hokrová.

Ve Velkém Boleveckém rybníku je výlov vodních živočichů zakázán. "V souvislosti s případem jsou podezřelé dvě cizinky ve věku 40 a 45 let. Přesné určení právní kvalifikace a určení vylovených druhů vodních živočichů je předmětem dalšího šetření. Ve věci bylo mimo jiné zažádáno o odborná vyjádření a policisté se případem dále zabývají," dodala Veronika Hokrová.

 

foto PČR, ilustrační FB Bolevecký rybník

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24