17.04.2024 20:16 17.04.2024 21:46
Vážná nehoda 3 vozidel na dálnici D5 u Kladrub na 111. km ve směru z Rozvadova
Zasahují složky IZS a hasiči ze 4 jednotek, na místo letěl vrtulník! Dálnice je uzavřena, odklon na EXITU 119 Benešovice
17.04.2024 20:16 17.04.2024 21:46
Zasahují složky IZS a hasiči ze 4 jednotek, na místo letěl vrtulník! Dálnice je uzavřena, odklon na EXITU 119 Benešovice
17.04.2024 17:47
17.04.2024 14:20
Hledaný vězeň je vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy.
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.