QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co podniknout o víkendu? Podívejte se na tipy z celého kraje

07.06.2018 17:24

Nevíte, kam vyrazit o nadcházejícím víkendu? Nabídka je hodně široká. Je libo Historický víkend, městské slavnosti nebo festík? Nechte se inspirovat...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

DSC_3387

Sobota 9. června

Od pátku až do neděle probíhá v Plzni Historický víkend. Kompletní program najdete na stránkách akce.

Zábavné odpoledne na hradě Skála u Přeštic na jižním Plzeňsku - 15:00 - 19:30 hod., akce k výročí zříceniny hradu, vystoupí skupiny historického šermu, uvidíte turnaj pánů ze Skály, mušketýry v důchodu i velké dobývání hradu. Připravena je muzika, dětský koutek, dobová módní přehlídky, medovina a občerstvení. Více zde.

Víkend otevřených zahrad probíhá v Plzni po celý víkend od 9. do 10. června. Více na stránkách akce.

Velké divadlo DJKT - Mezinárodní dirigentské kurzy, začátek 19:00. Týden pracují mladí dirigenti pod vedením šéfdirigenta orchestru DJKT a zahraničního lektora na Dvořákově Rusalce. Výsledky předvedou při večerním představení pro veřejnost.

IS a SEV Kašperské Hory (Infocentrum)- tvoření z fimo hmoty, 14:00 - 16:00 hodin, můžete si vyrobit originální dárek, ozdobit lžičku, propisku nebo jiný vám vlastní předmět z kovu nebo skla.

Slavnosti města Horní Bříza proběhnou od 13 hodin v areálu sokolovny v Horní Bříze. Vystoupí Věra Martinová, Hookers and Covers (DE/CZ), Coda, ohňostroj...

Obec Nebílovy srdečně zve na setkání rodáků a přátel obce po dvaceti letech, které proběhne 9. června od 13.00 hodin na zámku v Nebílovech. Připraven je bohatý program.

Ranč Šídlovák Plzeň - Běh pro Paměť národa.  Začátek 9:30, tratě 5 a 10 km okolím Šídlováku a Kameňáku.

Vinná stezka kolem Boleváku, 11:00 - 18:00. Více jsme psali zde.

Od pátku až do neděle se konají Městské slavnosti v Tachově.

Městské slavnosti ve Stříbře budou probíhat uř od pátku. Hlavní program je ale přichystaný na sobotu, více  v článku zde.

Farmářské trhy v Nepomuku se odehrají od 8 do 12 hodin na náměstí. Podrobnosti se dočtete zde.

Dětský den ve Dvorci u Nepomuku přinese odpoledne plné zábavy, další info se dočtete zde.

Pechta fest v Plzni v hospůdce "U Pechtů" v Doudlevcích bude probíhat od soboty do neděle. Letos jde už o 12. ročník. Odstartuje ve 14 hodin v sobotu dětským dnem. děti se mohou navíc těšit i na nově přidělaný kolotoč a další houpačky. V sobotu proběhne také autogramiáda hokejistů HC Škoda Plzeň v 15:30. Program doplní vystoupení kapel.

Neděle 10. června

V Plzni pokračuje Historický víkend.

Pechta Fest v plzeňských Doudlevcích nabídne v neděli bohatý hudební program. Na pódiu se představí například Sifon Rock, Lucie Revival nebo Extra Band revival.

Velké divadlo DJKT Plzeň - Past na myši (činohra), začátek 14:00, Nová scéna DJKT - Baletní ateliér tančete s námi (balet), začátek 10:30

Mezinárodní sraz veteránů Peugeot - Osmdesátka exkluzivních veteránů Peugeot z celé Evropy zaplní od 11 do 15 hodin nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj, na dolním nádvoří bude od 11 do 18 hodin probíhat roadshow, na které uvidíte i dakarový speciál Peugeot 3008 DKR. Vstup na akci je zdarma.

Zámek Nebílovy - koncert cimbál a housle - Zuzana Lapčíková a Jiří Sycha, začátek 19:00

Další tipy:

Vyrazit můžete také k vodě, kvalita je na koupalištích i v přírodě zatím stále dobrá. Otevřela už se také venkovní koupaliště v městech po celém regionu, více se dočtete zde.

Po celý víkend je v provozu lanovka na šumavském Špičáku a otevřená rozhledna na vrcholu. Více zde.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24